joi, 9 februarie 2012

Despre ceai


Ceaiul verde conferă foarte multe beneficii, fiind considerat în momentul de faţă un "superaliment". Foarte multe rapoarte ştiinţifice arată că ceaiul verde are nişte proprietăţi incredibile, care ajută la prevenirea şi vindecarea a unei mari game de afecţiuni.


1. Ceaiul verde poate ajuta la stoparea creşterii şi răspândirii celulelor care cauzează cancerul. Cercetările ştiinţifice sugerează faptul că rată foarte scăzută a cancerului din Japonia se datorează în mare parte consumului de ceai pe scară largă din această ţară.

2. Ceaiul poate fi un mare ajutor în curele de slăbire, acesta neavând calorii (dacă este consumat fără lapte, evident). Atunci când se combină cu o dietă sănătoasă şi exerciţii fizice, ceaiul verde poate să fie un ajutor deosebit în lupta cu kilogramele.

3. Ceaiul poate să prevină diabetul. Pentru ceai care au deja diabet, poate să le reducă riscul de a face cataractă.

4. Ceaiul este foarte eficient la subţierea sângelui, la fel de eficient ca şi aspirină. Aceasta înseamnă că este o bună alternativă la anumite medicamente care au rolul de a subţia sângele.

5. Antioxidanţii din ceai pot preveni artrită. Antioxidanţii din ceai blochează enzimele care atacă şi distrug oasele. Pentru ceai care au deja artrită, consumul de ceai verde îi ajută să reducă efectele acesteia, reducând de asemenea şi durerea.

6. Ceaiul este cunoscut pentru efecte sale anti îmbătrânire. Japonezii au cea mai mare speranţă de viaţă din întreaga lume, fapt care se atribuie în parte consumului regulat de ceai. De semenea, ceaiul verde este folosit ca şi componentă în foarte multe produse cosmetice cu efect anti îmbătrânire.

7. Creşterea bacteriile dăunătoare din organism este încetinită de către ceaiul verde. Acest ajută de fapt la creşterea bacteriilor benefice din organism.

8. Consumul de ceai verde ajută la scăderea nivelului de colesterol.

9. Consumul a 4 căni de ceai pe zi ajuta la stoparea cariilor dentare, deoarece acesta conţine fluor.

10. Ceaiul are mult mai puţină cafeină decât cafeaua, ceea ce înseamnă că poate fi consumată de-a lungul întregii zile, fără a experimenta efectele excesului de cofeină.

Stiaţi că nu există diferente intre ceaiul verde si cel negru in afară de culoare?
Amandouă ceaiurile provin din planta camellia Sinensis. Diferenţa este data de timpul necesar frunzelor pentru oxidare; ceaiul verde nu este oxidat deloc, in timp ce cel negru este supus la oxidare completă. Ceaiurile maronii sunt semi-oxidate.

Pentru a beneficia de toate aceste lucruri este foarte important că ceaiul verde să fie preparat corect. De exemplu, un timp de infuzie prea mare poate să distrugă aroma ceaiului.

Dintre metodele de preparare am ales pentru prezentare metoda englezească:
Ceaiul este preparat urmand urmatorii paşi:
-incalzirea ceainicului;
-adaugarea frunzelor de ceai, cate o linguriţă pentru fiecare persoană;
-turnarea apei fiebinţi, dar nu clocotite peste frunze si infuzarea timp de 3-5 minute;
-amestecarea conţinutului cu o mişcare circulară a ceainicului.
Musafirilor li se pune la dispoziţie lamaie, lapte şi zahăr.
Abonati-va prin: RSS EmailMail FacebookFacebook

14 comentarii:

Stefania spunea... at 9 februarie 2012 la 17:21

Imi place ceaiul, asta-i viciul meu cel mai mare. Multumesc pentru aceste informatii utile si pentru metodele de preparare. O seara superba iti doresc! :)

Goda spunea... at 9 februarie 2012 la 17:45

Pe vremea asta ceaiul e cel mai potrivit! PS: Vezi ca am probleme cu bannerul tau, pe blogul meu. Intra sa vezi!

karma police spunea... at 9 februarie 2012 la 18:32

asa e si eu ma indop cu ceai fie vara fie iarna, mai mult iarna totusi

Călin spunea... at 9 februarie 2012 la 18:33

off, toată lumea e pentru ceaiuri, doar eu optez pentru vin fiert ;)

Diverse spunea... at 9 februarie 2012 la 18:44

Si mie imi place vinul fiert.. cu siguranta confera si el multe beneficii! :)

Cristi spunea... at 9 februarie 2012 la 19:45

E foarte bun ceaiul, imi place mult! :)

geanina spunea... at 9 februarie 2012 la 20:58

eu stau foarte prost la capitolul ceai...nu se lipeste de mine sub nici o forma! nici vinul...doar apa plata :))

Mary spunea... at 9 februarie 2012 la 21:41

Iarna e mai bun vinul fiert decat apa plata :)

Anonim spunea... at 9 februarie 2012 la 21:45

Sa nu uitam de contraindicatiile ceaiului verde:

În medicina chineză, nu este recomandat în următoarele cazuri: sarcină şi alăptare, insomnie, constipaţie şi urinări frecvente şi abundente.

Mai mult, ceaiul verde este incompatibil cu mai multe substanţe medicamentoase chineze, cum ar fi ginsengul, deoarece neutralizează efectele acestora.

Conform medicinei occidentale, ceaiul verde ar trebui să fie evitat în cazurile de anemie (deficit de fier) şi a ulcerului gastric, să nu fie băut împreună cu medicamente (posibile interacţiuni), să nu se consume cantităţi foarte mari (poate duce la palpitaţii, dureri de cap, tinitus şi vedere înceţoşată).

pandhora spunea... at 9 februarie 2012 la 23:46

imi place ceaiul dar nu ma impac cu cel verde de nici un fel...
preferatul meu este cel cu bucati d fructe si flori dar nu hibiscus...nu il suport...
imi place sa torn ceaiul peste zahar brun dar din acela cu gema mare...se topeste vizibil frumos :)

DiaMar bucataria galbena spunea... at 10 februarie 2012 la 00:33

Interesante informatii.Eu insa nu beau ceai defel,si ar trabui sa o fac totusi.Numai bine.

Cris-Mary spunea... at 10 februarie 2012 la 14:16

Uuuuu ceaiiii ...bun bun :D

Gabriela Elena spunea... at 10 februarie 2012 la 15:12

Şi eu beau ceai verde, ce-i drept, nu zilnic, dar este foarte sănătos. :)

http://topcuisineaveclavi.blogspot.com/ spunea... at 12 februarie 2012 la 21:56

Beau 3-4 cani de ceai verde pe zi! Este foarte sanatos!

Trimiteți un comentariu

 
Puzzle Games
Fotografii facute de mine
Free counters!