Am gasit la tara in weekend flori de soc, le-am fotografiat si m-am gandit sa-mi prepar o socata, lucru pe care nu l-am mai facut pana acum. Am gasit pe net reteta de mai jos si m-am apucat de treaba.
La 10 litri de apa:
- 15 flori mari de soc
- 1 kg de zahar
- 4 lamai stoarse cu coaja, apoi coaja se taie felii
Se pun in borcan si se lasa la macerat 4 zile, acoperite cu o farfurie sau un tifon. Se amesteca din cand in cand, iar dupa 4 zile, se strecoara, se pune in sticle si se tine la frigider.
Datorita faptului ca nu a fost prea cald in perioada aceasta sau pentru ca nu am pus sare de lamaie, drojdie sau otet (m-am documentat ulterior) inca nu inteapa la limba, cu toate ca s-au scurs cele 4 zile! A trecut ceva vreme de cand nu am mai baut socata si am doar o vaga idee despre cum trebuie sa fie gustul ei... dar m-am saturat sa astept! Maine o imbuteliez cum spune la reteta si o beau! :)