vineri, 18 ianuarie 2013

Cele mai bune pozitii

Cele mai bune pozitii pentru somn 

Si eu care credeam ca este simplu... adormi.. te trezesti.. si gata! Asta pana sa raman cu capul intr-o parte... adica am facut Torticolis. Sa vedem ce spun specialistii:

"Cea mai buna recomandare pentru dormit: pozitia pe spate
Recomandata pentru: Prevenirea durerilor de gat si spate, reducerea refluxului acid, diminuarea ridurilor, pastrarea formei sanilor
Nerecomandata pentru: Persoanele care sforaie
Dormitul pe spate este benefic pentru cap, gat si coloana vertebrala, intrucat mentine o pozitie neutra a acestora. Nu forteaza in mod suplimentar coloana vertebrala si este ideal pentru combaterea refluxului acid. Atunci cand capul este putin ridicat, stomacul va fi pozitionat sub nivelul esofagului, astfel incat acidul si produsele alimentare nu pot veni inapoi.
Dormitul pe spate previne aparitia ridurilor, deoarece nimic nu opune presiune pe pielea dumneavostra. De asemenea si greutatea sanilor este pe deplin sustinuta, fapt ce reduce lasarea acestora. Totusi, sforaitul se va accentua si va deveni mai frecvent atunci cand dormiti pe spate.
Perna perfecta este una pufoasa. Scopul este sa va sprijine capul si gatul.

Pozitia laterala - a doua recomandare pentru dormit
Recomandata pentru: Prevenirea durerilor de gat si de spate, reducerea refluxului acid, diminuarea sforaitului si pentru dormitul in timpul sarcinii
Nerecomandata pentru: Piele si sani
Somnul in pozitie laterala este recomandat pentru o stare buna, generala de sanatate: amelioreaza sforaitul si mentine alungita coloana vertebrala. Daca suferiti de reflux acid aceasta pozitie este urmatoarea recomandata dupa dormitul pe spate. Dezavantajul este ca dormitul pe o parte poate duce la formarea ridurilor, dar si la lasarea sanilor, deoarece acestia atarna, iar ligamentele care ii sustin se intind.
Daca sunteti insarcinata este recomandat sa dormiti pe partea stanga. Acest lucru este ideal pentru o circulatie sanguina optima.
Perna perfecta este una groasa. Este nevoie sa se umple spatiul de deasupra umarului astfel incat capul si gatul sa fie sustinute in pozitie neutra.

Pozitia fetala - nu este o pozitie ideala
Recomandata pentru: A diminua sforaitul si pentru dormitul in timpul sarcinii
Nerecomandata pentru: Prevenirea durerilor de spate, minimizarea ridurilor, mentinerea frumusetii sanilor
Cand genunchii sunt trasi in sus si barbia este ascunsa in piept, dimineata ati putea avea dureri, mai ales daca suferiti de artrita. Aceasta pozitie curbata limiteaza respiratia diafragmatica, puteti face riduri faciale, iar sanii dumneavostra posibil sa nu-si pastreze forma initiala. Recomandabil ar fi sa va indreptati putin. Nu incercati sa va arcuiti prea mult spatele in aceasta pozitie.
Perna perfecta este una plina, la fel ca si in cazul pozitiei laterale, pentru a oferi suportul adecvat pentru cap si gat.

Pozitia pe burta - nerecomandata pentru dormit
Recomandata pentru: Reducerea sforaitului
Nerecomandata pentru: Evitarea durerilor de gat si spate, reducerea ridurilor, mentinerea formei frumoase a sanilor
Pozitia pe burta face dificila mentinerea unei pozitii neutre a coloanei vertebrale. Astfel va avea loc o presiune asupra articulatiilor si muschilor care ar putea irita nervii si va duce la durere, amorteala si furnicaturi. Ganditi-va ce durere ati putea avea daca ati sta cu capul intr-o parte timp de 15 minute in timpul zilei.
In acesta pozitie aveti capul intors intr-o parte ore intregi. Nu neaparat a doua zi, dar ar putea sa apara durerea. Daca sforaiti, aceasta ar putea fi o pozitie indicata pentru dumneavostra. Atunci cand stati cu fata in jos, caile respiratorii superioare sunt mai deschise. Daca sforaiti si nu suferiti de dureri de spate sau gat, puteti incerca sa dormiti pe burta."
Sincer sa fiu, nu cred ca pot tine cont de o recomandare in timpul somnului... am sa incerc totusi :)
Abonati-va prin: RSS EmailMail FacebookFacebook

10 comentarii:

Ştefania spunea... at 18 ianuarie 2013 la 21:07

Foarte interesant articolul, diverse! Acum stiu care este pozitia ideala pentru un somn odihnitor, nu stiam aceste lucruri, nu m-am gandit niciodata la asta. Iti multumesc mult. O seara minunata iti doresc, diverse! :)

Melly spunea... at 18 ianuarie 2013 la 21:31

Noroc ca nu-mi fac griji pentru riduri! :)
Interesant articol! Multumesc Diverse!
Noapte buna!

Radu spunea... at 18 ianuarie 2013 la 22:26

Interesant. o sa exersez! :))

Mihaela spunea... at 18 ianuarie 2013 la 22:51

Poate si legat de pat, ca sa nu schimbi peste noapte pozitia :).

pandhora spunea... at 18 ianuarie 2013 la 23:28

nu pot dormi pe spate si pace :))

Nicol spunea... at 18 ianuarie 2013 la 23:56

interesant... imi schimb pozitia de somn...o sa am mai putine riduri !!! :))

geanina spunea... at 19 ianuarie 2013 la 06:43

deci indiferent cum dormi bag seama ca riduri tot o sa existe! apai n-am facut nimic...:))
iar sanii! mai bine i-am pune pe noptiera in timpul somnului..:))

Cris-Mary spunea... at 19 ianuarie 2013 la 13:09

Asta e un fel de optimizare a somnului :)) Nici o sansa sa reusim sa ne controlam in timp ce dormim :) Asa ca ne lasam la voia intamplarii chiar daca specialistii ne spun mereu altceva:)

Cristi spunea... at 19 ianuarie 2013 la 20:02

Eu adorm intr-o pozitie nerecomandata, dar pozitia se mai schimba in timpul somnului... In concluzie, trec prin toate pozitiile. :))

Stiri IT spunea... at 21 ianuarie 2013 la 10:19

interesant articolul, eu unul dorm pe spate, dar nu stiam ca are si beneficii :))

Trimiteți un comentariu

 
Puzzle Games
Fotografii facute de mine
Free counters!